EGT & Norvég Finanszírozási Mechanizmusok Akadálymentesítések a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány térségében

Hírek

Vissza a hírekhez

Konferenciával zárult a Norvég Alap és a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány 2 éves akadálymentesítési programja

2011-03-03 10:42:15

21 település, közel 562 millió forint fejlesztési támogatáshoz jutott a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány 2009 tavaszán meghirdetett és tavaly lezárult komplex akadálymentesítési pályázatán. A pályázat szervezői és a nyertes projektek gazdái konferencián összegezték a programmal kapcsolatos tapasztalataikat. A 2011. február 25-én, Pakson tartott rendezvényre a fő támogató képviseletében Vegar Andreassen, a Norvég Királyi Nagykövetség Első Titkára is ellátogatott. Tavaly ért véget a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány, valamint az EGT (Európai Gazdasági Térség) és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok közös finanszírozású akadálymentesítési programja. A háromfordulós pályázaton Baranya, Bács-Kiskun, Pest és Tolna megye 60 települése vehetett részt. A pályázatot a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány hirdette meg, azzal a céllal, hogy ösztönözze és támogassa az önkormányzati intézmények, helyi civil szervezetek, társulások, közhasznú és gazdálkodó szervezetek épületeinek akadálymentesítését. A települések számára rendelkezésre bocsátott összeg nagyobbik részét a Duna-Mecsek Területfejlesztési Alapítvány korábban maga is pályázat útján nyerte az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok alapjától.

A programon kizárólag komplex akadálymentesítési átalakításokra lehetett támogatást nyerni, amelyek egyenlő esélyű hozzáférést biztosítanak a közszolgáltatásokhoz mozgássérült, hallássérült, látássérült, értelmileg akadályozott, autista és halmozottan fogyatékos személyek számára. A kiírásra 38 pályázat érkezett, melyből az alapítvány 26 pályázónak ítélt meg támogatást, összesen 561 478 795 Ft értékben. A támogatottak között találunk orvosi rendelőt, iskolát, szeretetotthont és polgármesteri hivatalt is. A nyertes projektek teljes listája az alapítvány honlapján található.

Az alapítvány 2011. február 25-én, pénteken programzáró konferenciát szervezett a pályázat eredményeinek, tapasztalatainak ismertetésére. Az alapítvány képviselői és három mintaprojekt gazdája mellett az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok képviseletében felszólalt Vegar Andreassen, a Norvég Királyi Nagykövetség Első Titkára is, méltatva a program sikerességét.

Impresszum   Jogi nyilatkozat